CLARIFICATION TEXT FOR SUPPLIER EMPLOYEE & AUTHORITY UNDER THE LAW ON THE PROTECTION OF PERSONAL DATA NUMBER 6698

Aydınlatma Metni Amacı ve Kapsamı

LUNA ELEKTRİK ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK” veya “Kanun” olarak anılacaktır.) kapsamında kişisel verilerinizin korunması için tedbir almaktayız. Kişisel Verilerinizi, KVKK ve ilgili yasal mevzuat kapsamında ve “veri sorumlusu” sıfatımızla aşağıda açıklanan sebeplerle ve yöntemlerle işlemekteyiz.

LUNA ELEKTRİK ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni, KVKK’nın 10. maddesinde yer alan “Veri Sorumlusu’nun Aydınlatma Yükümlülüğü” başlıklı maddesi uyarınca; veri sorumlusunun kimliği, kişisel verilerinizin toplanma yöntemi ve hukuki sebebi, bu verilerin hangi amaçla işleneceği, kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, veri işleme süresi ve KVKK’nın 11. maddesinde sayılan haklarınızın neler olduğu ile ilgilli sizi en şeffaf şekilde bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Aydınlatma metninde “Kişisel Verileriniz” için yapılan açıklamalar, “Özel Nitelikli Kişisel Verileriniz”i de kapsamaktadır.

Veri Sorumlusu

Şirket Unvanı: LUNA ELEKTRİK ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

Adres: 10001 SOKAK NO:9 A.O.S.B. ÇİĞLİ/İZMİR

(İşbu Aydınlatma Metni kapsamında “Firma” olarak anılacaktır.)

Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle, Firmanın bağlı birimleri, internet sitesi, sosyal medya mecraları, çağrı merkezi, mobil uygulamalar ve benzeri vasıtalarla sözlü, yazılı ya da elektronik olarak toplanabilecektir. Kişisel verileriniz, Firma ile ilişkiniz devam ettiği müddetçe oluşturularak ve güncellenerek işlenebilecek ve hem dijital hem de fiziki ortamda muhafaza altında tutulabilecektir.

“İşlenen Kişisel Verileriniz ve İşlenme Amaçları” başlığında yer alan amaçlar doğrultusunda ve 6698 sayılı Kanun’un 5. maddesi 1. fıkrası kapsamında açık rıza şartının sağlanması veya 5. maddenin 2.fıkrası uyarınca “a, c” ve “ç” bentlerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

İşlenen Kişisel Verileriniz ve İşlenme Amaçları

Kişisel Verileriniz yasal yükümlülükler gereği veya firma iş ve işlemlerinde daha uygun bir hizmet verebilmek amacıyla güvenli bir şekilde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun bir şekilde işlenmektedir.

Bu kapsamda kişisel veri olarak aşağıda yer alan veriler toplanmaktadır:

İletişim Verisi: Kişiye ulaşmak için kullanılabilecek veri grubudur (Telefon, yerleşim yeri adresi, e- posta).

Kimlik Verisi: Kişi kimliğine dair bilgilerin bulunduğu veri grubudur (Ad soyad, TCKN doğum yeri, ıslak imza, e- imza, imza fotokopisi/taraması)

Finansal Veri: Kişinin finansal bilgilerinin bulunduğu veri grubudur (Banka hesap no, iban no)

Hukuki İşlem Verisi: Bu veri kategorisi adli makamlarla tüketici hakem heyetleri ile ilgili yazışmalarda yer alan bilgiler, dava dosyasındaki bilgiler gibi veri türlerini ifade etmektedir.

Müşteri İşlem Verisi: Ürün veya hizmet alan kişinin işlemlerini gerçekleştirirken kullanılması gereken bilgileri ifade etmektedir. (Fatura ve Fiş Bilgileri, Banka Dekont Bilgileri, Kredi Kart Slipleri)

Diğer Kişisel Veriler: Araç Plaka Numarası

Toplanan kişisel verileriniz;

  • Denetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi,

  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi,

  • Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi,

  • Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi

  • İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi,

  • İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi

  • İş Sağlığı & Güvenliği Faaliyetlerinin Yürütülmesi

  • İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması ve Değerlendirilmesi,

  • İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi

  • Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

  • Mal / Hizmet Satış, Satın Alma, Üretim ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi,

  • Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi,

  • Stratejik Planlama Faaliyetlerinin Yürütülmesi,

  • Talep / Şikayetlerin Takibi

  • Tedarik Zinciri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi,

  • Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

  • Yönetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi,

Amaçları ile 6698 sayılı Kanun’un 5. Maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dâhilinde işlenecektir.

İşlenen Özel Nitelikli Kişisel Verileriniz ve İşlenme Amaçları

Aşağıda yer alan amaçlar doğrultusunda ve 6698 sayılı Kanun’un 6. maddesi 2. fıkrası kapsamında açık rıza şartının sağlanması durumunda işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

Sağlık Verisi: Kişinin sağlık bilgilerinin bulunduğu veri grubudur. (İş Yeri Sağlık Raporu)

Ceza Mahkûmiyeti ve Güvenlik Tedbirleri: Bu veri kategorisi Ceza mahkumiyetine ilişkin bilgiler, Güvenlik tedbirlerine ilişkin bilgiler gibi veri türlerini ifade etmektedir.

Toplanan özel nitelikli kişisel verileriniz;

  • İş Sağlığı / Güvenliği Faaliyetlerinin Yürütülmesi

  • Fiziksel Mekan Güvenliğinin Sağlanması

Amaçlar ile 6698 sayılı Kanun’un 6. Maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dâhilinde işlenecektir.

İşlenen Kişisel Verilerinizin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

KVKK ve ilgili mevzuat uyarınca uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirlerin alınmasını sağlayarak, Kişisel Veri/Kişisel Verilerinizi yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda sadece gerekli olduğu hallerde;

-İlgili diğer mevzuat hükümlerinin izin verdiği kişi yetkili kamu kurum ve kuruluşları,

-Özel sigorta şirketleri ve bankalar,

-Hukuki işlerinin takibi amacıyla avukatlar veya avukatlık ortaklıkları,

-Finans ve muhasebe işlemlerinin yürütülmesi amacıyla mali müşavirler,

-Faaliyetlerimizi yürütmek üzere sözleşmesel olarak hizmet aldığımız ve/veya hizmet verdiğimiz, iş birliği yaptığımız yurtiçi kuruluşlara

KVK Kanunu’nun 8. maddesine göre KVKK‘nin 5‘inci maddesinin ikinci fıkrasında, yer alan şartlardan birinin varlığı halinde ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde açık rıza şartının sağlanması ile aktarılabilecektir.

Veri İşleme Süresi ve Muhafaza Süresi

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere; Firmamızın tabi olduğu yasal mevzuat kapsamında yer alan veri işleme ve zamanaşımı sürelerine riayet edilerek işlenecektir. Kanunlarda veri işleme sürelerine ilişkin değişiklik yapılması halinde, belirlenen yeni süreler esas alınacaktır.

Kişisel verileriniz, amaçla sınırlılık ilkesinin bir gereği olarak işbu Aydınlatma Metninde açıklanan amaçların yerine getirilmesi ve her halükârda kanuni süreler, firma uygulamaları ve ticari yaşamının teamülleri uyarınca işlenmesini gerektiren süre ile sınırlı olarak işlenmekte, sürelerin dolması ardından ise silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir. Kişisel verilerinizin saklanma sürelerine ilişkin detaylı bilgi almak isterseniz ilgili kişinin hakları bölümünde bulunan adresler üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili kişinin Haklarını

İlgili kişi olarak, 6698 Sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nun 11. Maddesi kapsamında haklarınız düzenlenmiştir. Bu kapsamdaki taleplerinizi “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ”e göre 10001 SOKAK NO:9 A.O.S.B. ÇİĞLİ/İZMİR adresine yazılı olarak veya lunaelektrik@hs01.kep.tr adresine elektronik ortamdan iletmek suretiyle sayılan haklarını kullanabilirsiniz.